Konsten att laga mat.
Vad bör stå i kylen? Kan denna stå i skåpet? Hur länge kan förpackningen vara bruten utan att det ruttnar? Ska man steka i smör eller i olja? Hur länge ska den vara i ugnen? Temperatur?
Jag kan inte påstå att jag är någon hejare på att laga mat. Men jag försöker. Idag t.ex: idag ska jag laga wok med kött, nudlar och wok-grönsaker. (Ja, de sistnämnda kommer direkt ur frysdisken på Willys för är det något jag hatar så är det att hacka grönskaer). Men ändå. Och något annat jag inte förstår mig på är hur människor lyckas laga mat utan att smutsa ner hela köket samtidigt. När jag lagar mat slutar det (nästan) jämt med matbitar på golvet och på hela spisen, stek-flott i små (och stora) stänk över över både spis och bänkar, matbitar i slasken och en massa disk.
Det är dags för förändring.
Jag kan inte påstå att jag är någon hejare på att laga mat. Men jag försöker. Idag t.ex: idag ska jag laga wok med kött, nudlar och wok-grönsaker. (Ja, de sistnämnda kommer direkt ur frysdisken på Willys för är det något jag hatar så är det att hacka grönskaer). Men ändå. Och något annat jag inte förstår mig på är hur människor lyckas laga mat utan att smutsa ner hela köket samtidigt. När jag lagar mat slutar det (nästan) jämt med matbitar på golvet och på hela spisen, stek-flott i små (och stora) stänk över över både spis och bänkar, matbitar i slasken och en massa disk.
Det är dags för förändring.
Kommentarer
Trackback