I'm all grown up.

Nu har jag bott "hemifrån" i ungefär 4 månader, och det har gått galant. Har t.om. gått och blivit sambo och grejer. Men det finns vissa saker som aldrig riktigt sätter sig, saker man aldrig riktigt lär sig...

1. Disken diskar inte sig själv. Och det blir varken lättare, roligare (eller mindre!) disk dagen efter. Eller dagar efter...
2. Bor man 2 personer i en 1:a blir det rätt så fort dammigt. Och jag lovar, dammet blåser inte bort bara för att man vädrar, tillslut måste man dammsuga även om det suger. Hårt.
3. Mat. Roligt att göra inköpslista, roligt att handla, roligt att fylla skåpen, roligt att äta. Mindre roligt (!) att planera och laga.
4. Har man en ledig dag bör den inte spenderas så som man vill; genom att ligga i soffan, äta, läsa, shoppa, sitta vid datorn och sova. Nej, lediga dagar ska man ägna sig åt att storstäda, diska och tvätta. Annars möts man av en bitter sambo som påpekar att man latat sig och inte gjort någon nytta.
5. Sop-påsar. Alla dessa jävla sop-påsar. Säger bara en sak; jag önskar att de hade ben. Hur kan 2 personer fylla minst en sop-påse/dygn? Är det ens normalt?
6. Kläder. Här gäller samma sak som med disken. Det blir inte mindre kläder att plocka från soffan om man väntar några dagar. Det blir inte roligare heller, och de blir inte precis mindre skrynkliga av att ligga i hög.
7. Glas. Hur många gånger har inte jag och Jonas sagt att "vi använder samma glas hela dagen så blir det inte lika mycket disk"? Fria gissningar här.
8. Mjölk håller inte i all evighet. Plötsligt en morgon är det inte mjölk som rinner ner i téet, det är någon form av påbörjad filmjölk. Typ.
9. Visst är det trevligt att ha en fin fruktskål full av äpplen på vardagsrumsbordet? Men till vilken nytta när man nästan aldrig äter dem och de tillslut ligger där alldeles övergivna, skrynkliga och tråkiga?

Återkommer med mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0