Torsdag.

Tog faktiskt tag i mig själv och vandrade ner till Nordea idag. Så nu ligger skatte-pengarna på mitt konto och bara väntar på att bli brända. Nej, ärligt talat, denna månad (när jag äntligen har möjlighet) ska jag se till att spara minst 10'000 :-, kanske till en resa några månader framåt eller så. Känns faktiskt bra att ha en liten hög om något oplanerat inträffar.

Efter det gick jag till Blend för att kolla lite. Efter en stund i provhytten bestämde jag mig för ett grått linne, en jeans-klänning med hängslen och ett par skitcoola trekvartsjeans i baggy-modell. Att det var rea på alltihop gjorde ju inte saken värre. När jag väl skulle betala och hörde slutsumman förstod jag att det var halva reapriset, ännu trevligare.

Nu ska jag lyfta på mitt (någorlunda) feta arsle och städa!

Det är ju frågan.

Jag undrar om det finns något som heter "slitskada på pekfinger pga överansträngning"? I så fall jag har fått det. Hela övre centimetern av mitt högra pekfinger är ömt som fan och alldeles varmt. Gå inte och inbilla er något nu. Det måste bero på att fingret jobbar flitigt över tangentbordet stup i kvarten på jobbet varenda dag. Eller något.

Kändes förövrigt som en sjukt bra idé att köpa hem middag från Max idag. Slippa laga, slippa diska. Underbart. Pga av min överkänsliga mage valde jag förvisso en sallad, men ändå. Underbart. Jämnade ut hela grejen med en halvliter cola, så att jag kunde känna igen mig själv menar jag.

And the violence cause such silence.

Imorn väntar en trevlig dag; jag är nämligen ledig. (Nu menar jag inte att det är otrevlig att jobba, men ni fattar grejen). Har planerat att sova så länge jag behöver, gå till banken och casha in skattepengarna (nej, det blev inte av sist, säger bara ), gå en runda på stan och sedan hem och städa. Då menar jag rejält. Dammsuga, göra rent varenda millimeter av badrummet, putsa spisen och andra nödvändigheter. Läsa lite också kanske.  Och som en trevlig avslutning ska jag och mamma gå ut och äta. Och dricka vin.

För er som läste gårdagens inlägg kan jag meddela att jag hittade ett par jeans idag - och jag köpte dem! Gråa Nudie, skitsnygga. Jag kanske inte är ett hopplöst jeans-fall trots allt. Började nästan tro det ett tag.

Jag lär mig aldrig.

Just nu ångrar jag bittert att jag tacksamt tog emot typ en halvliters-latte från Tina en timme innan vi stängde. Men har vi "happy-hour" så har vi. Lättpåverkad av koffein? Jag? Nejdå, inte ett dugg. Räknar med att sitta bänkad framför datorn i minst 2 timmar tills koffeinet slutar verka. Att jag aldrig lär mig. Lade mig i sängen men kände efter 10 minuter att det var ingen idé att försöka sova. Alla dessa "jag måste" och "just det, jag måste fixa..." - tankar for runt som galna pilar genom huvudet och sånt kan ju göra vem som helst galen. Så för allas skull gav jag upp och gick hit.



Galet tacksam. Galet irriterad.

Jag är sjukt tacksam över att jag inte längre går i skolan. På mitt jobb möter jag dagligen studerande som antingen köper tonvis med block, pennor, sudd, pärmar och allt vad man nu måste ha, eller sådana som måste lägga galet mycket pengar på kurslitteratur. Faktum är att jag nästan tycker synd om dem och jag kan erkänna att jag inte saknar skolan. Inte för fem öre. Jag saknar inte att behöva gå upp kl 7 på morgnarna. Jag saknar inte skolans vattniga makaroner. Jag saknar inte att släpa ett ton böcker till och från skolan varje dag. Jag saknar inte att gå samma väg till och från tåget 10 gånger i veckan. Jag saknar inte att ha tre inlämningar och två prov samma vecka. Jag saknar ingenting. Jag älskar att jobba.

Nu till något helt annat. Det finns få saker som gör mig så irriterad som när man får feting-lön, går till stan 2 timmar innan man börjar jobbet med siktet inställt på att hitta både jacka och jeans (nu jävlar har jag pengar) men hittar ingenting. Nada. Allt är fult. Höfterna är för stora. Provrummen är för små och svettiga. Jeansen är hårda och skitfula. Allt är så jävla B. Sånt hatar jag.

Sthlm.

Jag och Carro åkte till Stockholm igår. Saken är att så fort vi kom ut från centralen kände jag direkt "gud vad jag är glad att jag inte bor här". Det är sant. Galet mycket folk överallt, svårt otrevliga kassörskor och butiksbiträden, stress överallt, sura miner, bitch-attityd all over town, köer till varenda provrum och bilar överallt & hela tiden. Jag vet inte om jag börjar bli gammal, låter nästan så. Det känns lagom att åka dit typ 1 gång varannan månad, men som sagt, bo där? No freakin way. Sen är det möjligt att ösregnet hade något med den negativa känslan att göra, men ändå.

Hur som helst kom jag hem med 2 t-shirts, en klänning, glansiga tights och doftljus. Så jag antar att det var värt att åka, trots allt.

GREAT.

Snart anländer Carro, sen blir det pendeln till Stockholm. Gina Tricot, H&M, Lagerhouse och Carlings - here we come. Jag är laddad som fan. Pizza och risi-frutti till frukost. (Ej att förglömma paprika & sallad). Tacka fan för hög ämnesomsättning.

Nu ska jag genomgå en extreme makeover.







READ IT.

Top-noch-tips från en insider-"bokhandlare".

LÄS:

1.
"Otrogen på öppen gata" Belinda Olsson.
2. "Gravidchock! Reporter erkänner" Belinda Olsson.
3. "Brunstkalendern" Emma Hamberg.
4. "Mossvikenfruar" Emma Hamberg.
5. "Väninnan" Denise Rudberg.
6. "Små citroner gula" Kajsa Ingemarsson.
7. "Ur vulkanens mun" Helena von Zweigbergk




?

Jonas - Tänk vad mysigt när vår lilla kisse ligger här och ska sova med oss.
Jag - Ja... men ska vi verkligen ha en?
Jonas - Ähh, jag vet inte. Vi kan väl skaffa en bebis istället?
Jag - (Mumlar) I helvete heller.
Jonas - Hmm. (Dröjer lite). Förstå om vi skulle få en riktigt ful unge. Ett riktigt fetto.

Tror vi får vänta med både katt och bebis.

Förkyld?

Jag tror att mannen (nåja, killen) i huset börjar bli sjuk. Han kröp nyss ner i sängen och sa med den eländigaste och mest pipiga röst jag hört "jag vill ha vatten, snälla?". Jag gick och hämtade ett glas vatten och kommer tillbaka till sängen. "Nee, jag vill ha apelsinjuice". Då sade jag vänligt men bestämt att vatten är bättre om han har slem i halsen (vilket han sa att han har). Dessutom fick jag tjata i honom Nezeril och hämta snor-papper. Nu tycker han att jag är en jävla "svikare" för att jag inte går och lägger mig samtidigt som honom. Men jag är ledig imorn och jag kan sova ut big time, så jag tänker minsann inte sova nu, jag ska spela The Sims! Great success.

Känner mig som en blandning av en morsa och en riktigt curlande jävla hemmafru.





Stan är full av tanter och tragik.

Sitter här i köket, har nyss tryckt i mig 2 mackor, en risifrutti och ett glas juice. Innan jobbet (börjar kl 12) ska jag gå förbi banken (oh, låter så moget) och lämna in det där pappret så att jag äntligen får mina skattepengar. Hoppas jag får dem innan torsdag, får då blir det antagligen penga-spenderande med Carro ♥ Behöver stövlar, höstjacka och jeans. Big time.

Jag har gått och blivit beroende.

Amy Macdonald - This is the life
Alphabeat - Fascination
Titiyo & Kleerup - Longing for lullabies
Amanda Jensen - Amarula Tree


I'm all grown up.

Nu har jag bott "hemifrån" i ungefär 4 månader, och det har gått galant. Har t.om. gått och blivit sambo och grejer. Men det finns vissa saker som aldrig riktigt sätter sig, saker man aldrig riktigt lär sig...

1. Disken diskar inte sig själv. Och det blir varken lättare, roligare (eller mindre!) disk dagen efter. Eller dagar efter...
2. Bor man 2 personer i en 1:a blir det rätt så fort dammigt. Och jag lovar, dammet blåser inte bort bara för att man vädrar, tillslut måste man dammsuga även om det suger. Hårt.
3. Mat. Roligt att göra inköpslista, roligt att handla, roligt att fylla skåpen, roligt att äta. Mindre roligt (!) att planera och laga.
4. Har man en ledig dag bör den inte spenderas så som man vill; genom att ligga i soffan, äta, läsa, shoppa, sitta vid datorn och sova. Nej, lediga dagar ska man ägna sig åt att storstäda, diska och tvätta. Annars möts man av en bitter sambo som påpekar att man latat sig och inte gjort någon nytta.
5. Sop-påsar. Alla dessa jävla sop-påsar. Säger bara en sak; jag önskar att de hade ben. Hur kan 2 personer fylla minst en sop-påse/dygn? Är det ens normalt?
6. Kläder. Här gäller samma sak som med disken. Det blir inte mindre kläder att plocka från soffan om man väntar några dagar. Det blir inte roligare heller, och de blir inte precis mindre skrynkliga av att ligga i hög.
7. Glas. Hur många gånger har inte jag och Jonas sagt att "vi använder samma glas hela dagen så blir det inte lika mycket disk"? Fria gissningar här.
8. Mjölk håller inte i all evighet. Plötsligt en morgon är det inte mjölk som rinner ner i téet, det är någon form av påbörjad filmjölk. Typ.
9. Visst är det trevligt att ha en fin fruktskål full av äpplen på vardagsrumsbordet? Men till vilken nytta när man nästan aldrig äter dem och de tillslut ligger där alldeles övergivna, skrynkliga och tråkiga?

Återkommer med mer.

VINDRICKARKVÄLL.

Sitter här i Elinas skitsnygga röda soffa och dricker bulgariskt skitvin ( 3 kr/flaska), klagar på livet (och män), halv-tittar på TV och beklagar oss över alla överskattade (!) bloggerskor som finns. Riktigt trevligt. Jobbar hela helgen, kan inte påstå att jag är särskilt taggad. Har ont i ryggen och största mensmagen i stan - jag borde spärras in på nåt hem i ett par dagar för att lugna ner mig. Det enda som rör sig i min skalle (dagar/kvällar/nätter) är fakturor, följesedlar, medmerkort, underskifter, titlar och annat jobbleraterat. Låta magen sjunka in igen, humöret komma tillbaka och ryggvärken försvinna. (Jag lekte Hulken igår och lyfte massa kartonger, därav värken).

Elina - "Fy fan vad skönt att vara kines. De verkar liksom inte tänka. Fatta skönt att bara gå runt och tänka på typ sushi hela dagarna. Och dom behöver inte sminka sig heller, för dom har fan inga ögonlock". Den kvinnan är inte alls negativ idag. I like.

Elina igen - "Asså, jag har också typ mensvärk. Fast jag har i och för sig inte mens, men typ vin-värk." Stackars henne.

BTW.

För övrigt vill jag ha en kattunge. Riktigt riktigt mycket. Det bästa är att Jonas också verkar vilja ha en, vilket innebär att jag slipper kriga, tjata och be om det. Problemet är (som vi alla vet) att jag inte är så bra med djur. Men till mitt försvar vill jag säga att visst fan är det skillnad på en katt och en fisk? Eller en katt och en hamster? Ja... jo, det är det. Det är det. Dessutom skulle den få både en mamma & pappa, så det är nog inga problem. Hur som helst så måste jag lära mig endel saker först. Vad vill de helst äta? Vaccinationer? Hyfs? När man åker bort så gör man vadå med den? Fast ändå; fy fan vad äckligt med en kiss&bajs-låda. Vart ska den stå och lukta liksom?

Hmm, vi får nog tänka över detta.

Godkväll.

Yey, jag är ledig imorn. (Ni som läser min blogg tror antagligen att jag är ledig jämt med tanke på att det nästan bara är då jag orkar/hinner skriva). Kan meddela att så är icke fallet. Hur som helst så har jag smidit planer för morgondagen. Jag ska ställa klockan på nio (med andra ord gå ur sängen halv tio), sedan dammsuga och skura, äta resterna från tacogratängen, gå ner på stan och handla. Man måste ju unna sig saker i detta trista regn-väder, inte sant? Såg minst 3 plagg på HM som jag inte skulla banga på, och nu råkar jag ha en liten check på 50:- (som  gäller om man handlar för minst 400:-...) Då är man ju (nästan) dum om man inte går en runda och åtminstonde tittar och klämmer lite. (?)

Fy fan, jag låter nästan som Blondinbella. Observera nästan.

Juuul juuul, strååålande jul.

Som ett bombnedslag fick jag en längta-som-fan-till-julen-känsla. Första julen i vår alldeles egna lägenhet. Och jag tänker pynta utav bara helvete. Det ska vara julblommor (lycka till med att hålla liv i dem), röda dukar överallt, röda ljus, tomtar och andra trevligheter. Och naturligtvis tänker jag (vi) införskaffa en adventsljusstake med vitmossa och allt. Och en gran! Åh vad jag längtar. Mörka kvällar, vitt på taken, tända ljus, sken från gatulyktorna... Nu fattas bara att jag blir bra på att baka, annars blir det till att köpa pepparkakor, lussebullar och knäck. Låter inte som en succé.


OH NO.

När jag såg mängden köttfärssås och makaroner Jonas och Nathalie hade gjort till middag blev jag glad av tanken att det inte räcker till två matlådor, vilket skulle innebära att jag kan köpa sushi till lunch imorn. Men det visar sig till min stora besvikelse att Jonas inte ska ha matlåda, så jag får snällt ta med mig resterna imorn. Suck. Jag som såg fram emot sushi-fredag. Visserligen åt jag det till lunch i förrgår, men ändå.

Morrn'!

Vad hände med solen & värmen? Det har liksom råkad bli höst helt plötsligt och graderna har sjunkt drastiskt fort. Jag fattar ingenting. Sommaren liksom svävade bort under en natt. Men faktum är att jag inte på något sätt har något emot hösten, tvärtom! Några bra saker med hösten:

1. Jag fyller år (20 detta år) i mitten av oktober.
2. Det är ingen som klagar eller ger dig en mystiskt dömmande blick med ena ögonbrynet höjd när du svarar "jag var hemma och myste i mina duntofflor, drack te, spelade tv-spel och kollade på 3 filmer" på frågan "vad gjorde du i söndags?"
3. Man behöver nya sjalar, nya jackor, nya skor, nya vantar, nya mössor... behöver jag säga mer? Shopping.
4. Man svettas inte ihjäl. Varken när man sover, går utanför dörren, går in, sätter sig i bilen etc.
5. Min lite djupa, (nästan) filosofiska sida kommer oftare fram under höstmånaderna. Åh, vad alla löv är vackra. Åh, vad puder-regnet är lent. Åh, vad härligt att himlen och allt annat är grått, riktigt mysigt. Lite i den stilen liksom.

Dinnertime.

Nu står pizzan i ugnen och gottar till sig. Än så länge har ingen gått fel, känns himla bra. Ja det skulle väl vara om jag tappar plåten i golvet när jag tar ut den ur ugnen, men klantig är nog inte ens jag. (elleeer). Jag öste på lite allt möjligt; parmaskinka, vanlig skinka, ananas, salami, ruccolasallad, paprika, mozzarella och massor av ost of course. Jag är hungrig som satan - trots att jag åt jordens mäktigaste burrito till lunch. Min ämnesomsättning är det uppenbarligen inget fel på i alla fall, det är då ett som är säkert.

Nyss...

Jonas - Älskling! Jag kan hänga tv-dosan i mitt skägg! Kom och kolla!
Jag (går och kollar) - Haha, coolt.
Jonas - Jag vet, det är top-noch.

Vi gillar att använda detta extremt Stureplansinspirerade överklassuttrycket.

Great success!

Skitbra dag! Vaknade halv tolv och satte igång med städningen, gjorde allt utom att dammsuga. Mötte Elina strax efter ett, blev lunch på Nancys och sedan in & ut i massa affärer. Jag kom hem med lite smått och gott från In & Finn (b.la. doftpåsar, hårinpackning, skrubbhandskar, diskhandskar och andra bra-att-ha-grejer.) Det blev även en skitsnygg sjal, en mysig tekopp, 2 par stickade vantar och en plånbok från Indiska, en höstjacka från Blend och pizzaingredienser från Ica. Jag ska nämligen göra pizza idag (!). Ok, degen och tomatsåsen ingår i "pizza-kitet" jag köpte, men ändå. Ska ju liksom kavla ut degen och ha på alla smarriga grejer. Detta kan ju bara inte gå fel. (?)

This is the life.

Ledig imorn, mycket behövligt. Planer: gå upp när jag vaknar, äta feting-frukost, förflytta mina kläder från soffan till garberoben, dammsuga, rengöra badrummet (perfekt med helkaklat - ut med allt och duscha hela rummet) och dammtorka. Vid lunchtid ska jag träffa Elina och ta en runda på stan och käka lite, och fika. Jag måste fika. Har även planer på att kila förbi djuraffären och spana in djuren, för det är nämligen så att jag vill ha ett. Ett marsvin kanske. Marsvin är i alla fall roligare än hamstrar. Frågan är om jag är menad att ha djur. Mitt marsvin dog när jag var mindre (vet inte om det berodde på övergödning av ostbågar, chips och popcorn), jag råkade ha ihjäl fiskarna som jag "vaktade" under grannarnas semester, glömde stänga bur- luckan när jag var "vakt" åt andra grannens hamster (jag hittade den senare bakom deras soffa, förlåt, jag sa aldrig nåt) och fisken jag fick förra året dog också av någon outgrundlig anledning. (?)

Nu blir det Sims Deluxe, ciao!




ndfkg.

Klara - Här har du en bra bok.
Jag - (suck) ... på engelska?

Gillar att jag håller igång med språken.

Snart är det dags för storhandling på Willys. Har skrivit en inköpslista (jag och mina listor...) bestående av ingredienser till nyttiga och GI-riktiga måltider. Ja, det är sant. Har dessutom köpt en kokbok, "Klaras goda GI-dagar", så nu ska jag bli av med sockersuget, må bättre och kanske gå ner en smula i vikt. Hallelujah. Vi får se hur det går med de sakerna.



LÄGG AV.

Åh, jag måste SLUTA ha mjölk i kaffet på jobbet. "Äh, en liten skvätt har väl ingen dött av". Jo, jag kommer tamefan att dö om jag fortsätter ha vanlig mjölk i kaffet. Nästan i alla fall. Eller åtminstonde ta död på mina arbetskamrater av de gaser min mage producerar av vanlig mjölk. Eller så kanske de långsamt tar död på mig inifrån. Vad vet jag. Lite snabbt kan jag förklara det såhär: jag är laktosintollerant, behöver kaffe för att vakna till på jobbet, är för lat (snål?) för att köpa laktosfri mjölk när det endå bara behövs en liten skvätt i koppen. Och kaffe utan mjölk kommer inte på fråga.

Gud, vilka problem jag har. Det är ju helt sinnes.

Fakta.

Några saker om mig.

1.
Jag hatar ljummet kaffe. När jag dricker kaffe ordagrant sveper jag i mig allt på under 2 minuter för att undvika att det blir kallt.

2.  Enligt min kollega Christoffer är jag en "Crazy Woman".

3. Jag är övertygad om att jag har en ovanligt liten kissblåsa. Seriöst.

4. När jag är hemma själv låser jag dörren när jag går på toaletten. När Jonas är hemma gör jag både 1:an och 2:an med öppen dörr. Varför vet jag inte.

5. Jag ogillar starkt när kunder lägger sedlar/småpengar/kort på disken istället för att ge mig dem direkt i handen. Varför gör man så? Är man bacill-rädd? Hur som helst så ger jag alltid tillbaka direkt i handen, jag delar gärna av mig av mina baciller.

6. Jag har en djup önskan om att bli riktigt bra på att laga mat och baka och att faktiskt få användning av alla fina kokböcker jag har. Jag vill kunna baka bröd, göra julkakor och hitta på spännande recept. Övning ger färdighet...?






Öh?

Var det bara jag som totalt missade solförmörkelsen igår genom att typ... sova? Hade faktiskt varit rätt coolt att se.

Står på jobbet för tillfället, rätt lugnt idag. Det står ett gäng japaner (kineser?) utanför och ser ut att vara imponerade över Apoteket bredvid. Fram med kamerorna dirr liksom. Lätt-underhållna? Nejdå.

Tillägg.

Jonas gick för en stund sen till CP. Detta innebär att jag har tv:n, datan, pringlesröret, godispåsen och snusdosan alldeles för mig själv.

Man ska se allt från den positiva sidan.

Fredag.

Igårkväll var toppen. Chill i Lottenlund i Mariefred med Jonas, Fanny, Brorsan, Lisa och Jocke. Blev cider, öl, musik, allsång och dans i gräset framåt natten. Riktigt trevligt (: Det är sommar. Slapp dag idag. Tog en sväng förbi Hedlandet och köpte strumpor och servetter, förbi Max och köpte hem sallad ( ! ) och efter det har vi mest spelat tv-spel, data-spel, ätit middag och... ja. Imorn är det jobb, sen 30-årsfest i Trosa!

Sitter och kollar på Adam & Eva på 5:an. Så jävla rolig film.

- Kom du nu?
- Ööhh, nej...?
- Ok, jag bara undrade,
..............................................................................................................
- Gick det för dig nu?
- Nej, jag fick kramp i benet. Aj,

RSS 2.0