Olagligt?

Jag vill inte framstå som någon gnällig bitch / kärring, men jag måste få ventilera lite. Aldrig i min (ovanligt lilla) hjärna har jag tänkt tanken att jag skulle störa mig på hög musik från grannar. Jag är ju för fan 19. Jag lyssnar på musik. Jag är inte i klimakteriet. Jag har inga små barn som måste sova. Men nu har det hänt, mer än en gång. Tänk scenariot: Klockan är 23.15 en söndagkväll. Du är trött och ska jobba dagen efter. Du ligger i sängen och tittar på tv, men basen från en stereo (ovanför?) hörs. Du stänger av tv:n och ska sova, trött som ett as. Musiken hörs. Du kan inte koncentrera dig på något annat än dunkandet ovanifrån. Samma sak igårkväll. Jag gick ut i den mörka trappuppgången iklädd endast en filt och smög runt för att ta reda på exakt var musiken kom från.

Vad gör man? Ringer på hos personen halv tolv på kvällen? Sätter upp en lapp i trapphuset? Låter bli att säga något alls? Spelar ännu högre musik ännu senare? Talar med hyresvärden? Bankar med en stol i taket för att liksom visa var skåpet ska stå?

Öööhh.

Att jobba dagen efter en vinare, två cider och ett paket cigg är ingen succé. Att dessutom ha tappat bort Ipren-asken är inte heller så roligt. Dessutom är det typ årets soligaste dag. Och jag står inne. Och jobbar.

Tänkte bara säga det.

Hippie.

Jag har äntligen kommit fram till vad jag ska vara på maskeraden på lördag; hippie. Valet stod mellan indian, hippie och clown. Men detta ska bli kul. Fram med alla gamla sparade (och skitfula) trä-halsband, 3 miljoner armband, färgglada kläder (!) och tyg-blommor. Morgondagen skall ägnas åt att försöka hitta en lagom ful och billig klänning, helst med så mycket färger och blommor som möjligt.

Detta kommer bli spännande.

Onsdag.

Okej. Jag ger mig. Jag trodde inte att jag-har-ingen-dator-ännu-problemet skulle vara ett stort problem. "Nej vadå, jag har ju TV och dessutom blir man så o-social när man sitter vid datorn, den tar liksom död på en" var min motivering. "Jag klarar mig lätt i några månader" sa jag också. Fel fel fel. Jag har abstinens. Svår sådan. Men nu har jag iaf fått en bärbar dator av lill-svägerskan ( <3 ).

Så nu ska jag lyfta på mitt (någorlunda) snåla ( ekonomiska?) arsle och skaffa Internet.

Eller okej, nästa månad kanske.

ÖB.

Man ska aldrig underskatta en tripp till ÖB. Framförallt inte när man flyttat hemifrån och kassan inte har hunnit bli 100% stabil ännu. Igår ledde ÖB-besöket till många bra saker; chilinötter, salta kringlor, söt plåtask med karameller, en tavla till köket, en platta med blandad läsk, doftljus, choklad, kakor och sesamstänger. Och trots att vi besökte ett antal affärer hittade jag inte vad jag egentligen skulle köpa - ett nytt soffbord.

Men jag är glad ändå.




RSS 2.0