Jag blir ju rörd.

Häromdagen blev jag riktigt rörd. När jag kom till jobbet möttes jag av Sofie som sa "Du, det var en gammal dam här när du var ledig igår, hon hade med sig bullar, muffins och sockerkaka till dig för att du var så trevlig mot henne igår". Eeeehhh, whaat? Då kom jag på det. Dagen innan hjälpte jag en gammal dam att slå in 3 böcker som hon skulle ge åt sina barnbarn i julklapp. Plötsligt började vi prata om bakning. Jag sa att jag var riktigt dålig på att baka men att övning ger ju färdighet, så jag måste nog börja öva. Hon berättade att hon genom åren har fått så många komplimanger för sina bullar och jag skämtade till det lite; "Ja, men då kan ju du ta med dig några bullar nån dag så kan vi ha en liten picknick här, hehe..." Detta tog hon tydligen på största allvar. Dagen efter kom hon alltså till mitt jobb med 10 hembakade bullar, en köpt sockerkaka och 6 muffins. Till mig.

Det lönar sig att vara trevlig.

SKIT OCKSÅ.

Kan meddela er som inte vet att vi tjejer inte skiter varken hallon, rosor eller rosa moln. Det vet jag. För det är en rörmokare på väg hit just i denna stund. Det vi åt i förrgår kom just upp ur duschen, av alla ställen.

Detta känns ju inte helt okej.

Candyland.

Ibland kan jag drabbas av ett enormt godis-behov. Exempelvis efter middagen, när jag är grinig, när jag och sambon har sexat, you name it. Och då är det inget lätt behov som går att stilla med nått jävla äpple eller en kopp thé, nej nu talar vi om starkare grejer än . Typ jag-är-fan-beredd-att-gå-i-en-timme-till-willys-för-att-få-godis. Som tur är finns det en videobutik ca 1 minut från porten, så jag slipper ju gå till Willys. Det var mer för att ni skulle förstå hur illa behovet kan vara. Nyss tillexempel. Låg som gud skapade mig under täcket, drabbades av snask-behov, kastade på mig kläder, drog ner mössan över halva ansiktet och gav mig ut i kylan. Nu, 5 minuter senare, sitter jag i soffan, nöjd som få med en godispåse bredvid mig.

hold my heart.

       
Just nu gillar jag:

  • Clementiner. Klementiner? Små jävla apelsiner. De ska vara alldeles lagom muka, söta och lättskalade.
  • Det ca 3 cm tjocka lagret snö på marken.
  • Att ha linne. Utan bh. Sånt man ägnar sig åt innanför hemmets väggar.
  • Svartvinbärs-thé. 2 sockerbitar, ingen mjölk. Eller jo, det beror på.
  • Alla dessa julsaker vi har köpt och samlat på oss och som står i källaren och bara väntar på att få ställas fram.
  • Lösnaglar. Det är så fint. Så sofistikerat. Så moget.
  • The Sims Deluxe. Återigen; guds gåva till mig.
  • Kontakt med kära vänner som jag inte sett på alltför länge.

Men jag gillar inte:

  • Att datorn stänger av sig själv då och då.
  • Att tvätta klockan 8 på morgonen.
  • Blondinbella och hennes försök att lägga upp sitt förbannade skryt på smyg-diskreta sätt; hon lyckas inte. Och hennes jävla "otroligt" och "mums". Dra åt ***
  • Folk som pratar i mobil och inte bryr sig ett skit om mig bakom kassan. Inte en blick, inte en nick, inte ett tack, inte ett piss. Jag hatar sånt. Total brist på respekt och hyffs.

PISSTVÄTT.

Många saker gör mig förbannad. En av dem är detta med tvättstugan. Det händer rätt ofta att jag planerar in ett tvättpass i huvudet och sedan planerar resten av dagen utifrån tvätt-tiden. Typ, "jag tvättar mellan 10-13, sedan dammsuger jag, handlar mat och sedan ska jag kolla på tv heeeela resten av dagen. Huvudsaken är att jag får sovmorgon liksom". Tror ni inte att jag blir förbannad när jag väl går ner i källaren för att boka tiden? Då har nån tagit ett jävla pis-pass; 11-16. FEM TIMMAR. KLOCKAN ELVA. Vad gör man då? Bokar från 16 och går och hatar hela dagen i vetskap om att jag måste tvätta senare? Eller bokar 8-11? Det blev det senare alternativet.

Nu måste jag alltså gå upp innan 08.00 på min lediga dag. Detta känns inte helt okej och jag är förbannad.

Svennedagen nr.1

Åh, har varit en härlig dag. Vaknade runt tio, klädde på oss och åkte til Ikea. När jag går in på Ikea blir jag som.... som... som en skitfet unge i en godisaffär. Seriöst. Jag vill bara ha, ha och ha. Helst skulle jag vilja åka dit med någon typ av lastbil, presentkort på typ 100.000 och ha hela varuhuset för mig själv. Eller okej, Jonas kan få följa med. Men bara om han håller käften, nickar och bär. Ja, ungefär så. Men så gick det inte riktigt till idag, enda likheten var att han fick bära medan jag plockade. Vi kom hem med en stor golv-växt, 2 svarta krukor, en riktigt läcker och stor byrå, vin-öppnare, en lampa till köksfönstret, en vas och andra nödvändigheter. Jag frågade Jonas på "ta-själv-lagret" om byrån (som var uppdelad i 2 stora kartonger) verkligen skulle få plats i bilen. "Ja, det är klart att den gör" fick jag till svar. I helvete att den gjorde. Eller jo, efter ca 15 minter och x antal svordomar fick den plats. Men det fick inte jag. Så jag fick ligga i baksätet med kartongerna ståendes och liggandes över mig. Nackspärr? Svar ja.


Friday it is.

Jaha, äntligen. Har haft en lång arbetsdag, 8.45-19.15. (En annan är ju van att börja 12, damn så trött jag var när klockan ringde vid 7). Detta är den ultimata fredags-kvällen.  En sen bacon&avocado-sallad middag, mysig sambo iklädd långkalsonger, 1 x-cider, ett glas vitt, gbg-rapé, och jag är ledig hela jävla helgen. Underbart. Imorn blir det Ikea (och kanske Skärholmen om jag får bestämma), söndag är slapp & städ-dagen. Jonas är nöjd framför sitt nya tv-spel och jag ska snart spela Sims. Fan, livet leker. Och jag börjar bli sådär vin-lullig, ni vet? Det känns liksom i armarna.

Men mitt hjärta värker. Imorn åker Carro ut i vida världen. I typ 4 månader. Vad fan. Igår grät jag en skvätt, idag är jag stark.

GRATTIS

Jonas - Älskling, stavas "grattis" med två t ?
Jag - Ja älskling, annars blir det "gratis".

Nej, jag är inte tillsammans med en 7-åring. Han är faktiskt 20.


FUCK YOU.

Gissa vad jag hittade i soptunnan imorse? EN HALV MUFFIN. Då förstod jag varför Jonas av okänd anledning reste gick till köket strax efter att han hade tagit första tuggan. Det är alltså tacken man får för att man gör sig till och bakar. De var tydligen så äckliga att de förtjänar en plats bland soporna. Och jag frågade faktiskt igår om han tyckte de var goda - och han svarade ja. Kanske var det för att inte såra mina känslor, kanske för att undvika att få  en käftsmäll. Jag vet inte. Men 2 saker vet jag; Jag tänker inte baka någonsin igen och nu är hela burken med muffins min.

GE MIG EN MUFFIN.

Jonas gick och lade sig för typ en timme sen, trött som ett as. Nyss satte han sig upp i sängen, tittade på mig halvt vid medvetande och mumlade fram "ge mig en muffin". Jag bara tittade på honom. "GE MIG EN MUFFIN!".

Jag gav honom en muffin. Som jag har bakat. Vilken bra flickvän jag är.
Sen att lådan med muffins stod typ 1 dm från mig är en annan sak, jag hade aldrig gått till köket och seriöst hämtat en muffin. Jag mer langade en muffin.

HATA.

Jag hatar den här dagen. Det är dimmigt, jag är ful och orkar inte göra ett skit åt det, muffinsen som jag nyss bakade ser inte ut som jag hade tänkt (men de smakar säkert bra, det är ju dumle i), jag har en helvetisk mensvärk, mina ögon är rödgråtna, jag vill mer än jag orkar och mina händer är torra. Det enda som är bra just nu är mina nypåsatta (ehrm) lösnaglar.

Tur för alla att jag är ledig idag och inte tänker gå utanför dörren.

Singoalla.

I förrgår på Ica blev jag svårt sugen på Singoallakakor, och vips hamnade ett paket i korgen. När jag kom hem och kikade på paketet såg jag en löjlig liten ruta med texten "Ett kex innehåller 60 kcal, 3% av en vuxens GDA"Vad fan? När jag har planerat att njuta av ett halvt (eller ett helt) paket kakor är det sista jag vill veta hur det påverkar min kropp. Och om de nu måste skriva ingående fakta om vad varje kex innehåller,  ja men skriv då så att en person med en vanlig svennes IQ fattar vad som menas. Sen kan det ju vara valfritt att läsa eller inte. Men om jag faktiskt skulle råka bry mig om hur mkt skit det finns i kexet så skulle det ju underlätta om jag förstod vad det står. Right? I en ännu större ruta står det om alla näringsvärden som finns i kexen. 9 1/2 kolhydrater i varje kex. Jag fattar ingenting.

PMS

Jag törs nog påstå att jag aldrig har haft några större pms-besvär, typ humörsvängningar. (Bortsett från galen smärta och tårar). Brukar bara bli en aning känslosam och grina en skvätt nån dag innan, men det är ju sånt man får ta. Fram tills nu, verkar det som. Jävlar i havet vilken attityd jag har haft mot Jonas ikväll. Vet att "lingonveckan" är på g, så jag vet i alla fall vad det beror på. Denna kväll somnar Jonas med både rivmärken, blåmärken, skadad hand och kanske tinnitus. Ok, det sistnämnda var kanske att ta i en smula. Igårkväll var en annan femma, då började jag nästan tro att jag rökt hasch eller nåt, för jäklar vad jag skrattade. Åt mig själv, åt tv:n, åt tankar, åt Jonas, åt.... allt. As-garvade. Mens är ju roligt på det sättet; att man (jag) blir så påverkad. Några dagar innan skrattar jag ihjäl mig, en dag senare blir jag våldsam och skitförbannad och när den väl kommer grinar jag i typ 8 timmar.

Det är ju tur att jag kan skylla på pms, annars skulle man ju kunna tro att jag är sinnessjuk.

Hallelujah.

Perfekt söndag. Vi steg ur sängen vid 10 och bestämde oss för att åka en sväng till Nyköping. Varför det blev just Nyköping vet jag inte, men jag har bara varit där en gång och vi ville se nåt nytt. En trevlig bilfärd i höst-solen och när vi väl kom fram undrade vi varför i helvete vi hade åkt till Nyköping. Detta var innan vi upptäckte att det faktiskt fanns ett centrum med normala butiker och innan vi insett att affärerna visst hade söndagsöppet, men att de öppnade kl 12. Jag var hungrig som fan (som vanligt) så det första vi gjorde var att sätta oss på ett café där jag tröck i mig en räksallad. Sen gick vi runt ett tag och kikade (jag köpte ett tv-spel!) och sen åkte vi hem. Hemma röjde vi sate med dammsugaren, disktrasan och diskborsten, så nu är det rent och fint och tända ljus överallt. Och jag har nyfärgat hår. Och det är Ensam mamma söker om 10 minuter. Och vi har godis. Och Fanta. Och är mätta på Pringles. Livet leker <3

RSS 2.0