RESA!

När jag och mamma var ute och åt häromdagen frågade hon om hon "får bjuda sin kära dotter på en resa som 20-årspresent. Istället för en elvisp liksom".  Eeeh, ja, det kan jag väl gå med på. Så om allt går som vi vill åker vi v. 43, strax efter att jag har fyllt år, mamma & jag. Lutar åt Gran Canaria eller något annat ställe kring Kanarieöarna. Hur nice är det inte med en spontanresa? Håller tummarna för att vi hittar någon lämplig resa bara... annars blir det väl en elvisp, och det låter väl inte riktigt lika lockande. En resa känns riktigt behövligt, framförallt eftersom den enda semester jag hade denna sommar var en vecka på Santorini, jobbade resten av sommaren.

"Jag har inte hunnit"

En skitjobbig grej med att vara ledig är att i princip halva dagen går åt att städa, diska och tvätta - med andra ord sånt som man inte orkar göra när man kommer hem halv åtta om kvällarna. (Och inte heller innan jobbet före tio/tolv på dagarna, för då måste jag titta på "Våra bästa år" som jag av någon sjuk anledning har blivit näst intill besatt av. Och äta frukost. Och sminka mig. Och klä på mig. Och läsa bloggar). Det är därför lätt av konstatera att mina lediga dagar inte är särskilt lediga egentligen, de går helt enkelt åt till att göra sånt som jag inte har "hunnit" (orkat) göra tidigare. Det måste ske en ändring på detta, för jag tänker inte ägna varenda lediga dag resten av mitt liv åt att städa och fixa, framförallt inte när det finns så mycket andra bättre saker att göra; t.ex. ligga på soffan, läsa, glo på tv, gå på stan, fika och sova. Ni vet, saker man ska göra på lediga dagar.

För övrigt håller jag på att bli en riktig tv-slav. En grov sådan. Det är: I ditt ansikte, Greek, Idol, Top-Model, Ensam mamma söker, DHW, Färjan, Från koja till slott och alla andra livsnödvändiga program. Fy fan, jag har blivit en slav.

Apropå förra inlägget...

När jag vaknade imorse och öppnade balkongdörren var det riktigt kyligt, och då menar jag riktigt kyligt. Tanken på att jag ska ut i denna kyla varenda morgon från och med nu kändes inte särskilt.... lockande. Därför sket jag i att köpa varken gympaskor eller träningskläder idag. Istället kom jag fram till att jag lika gärna kan mjuk-starta med själva mat-intaget, vilket jag faktiskt tog steget och gjorde idag. Istället för att köpa lösgodis och cola efter jobbet (när sötsuget är som värst) köpte jag Loka och några bitar naturgodis. Johodå, lite självkontroll har jag minsann. Och hela grejen med att jag behöver nya kläder för att kunna gå ut och gå på morgnarna är ju egentligen helt fucked. I grund och botten tror jag att jag har inbillat mig sjäv att jag verkligen kommer vilja gå ut i höstrusket och promenera om jag har ny fräscha (coola) träningskläder och ser lite sådär proffsig ut. Vem försöker jag lura? Om jag inte motionerar i de kläder jag redan har så tvivlar jag på att jag kommer vilja det pga ett par nya joggingbrallor.

Usch, jag skäms nästan.

HELVETE.

Nu ska jag chocka er alla (även mig själv faktiskt) ; imorn innan jobbet ska jag köpa gympaskor & träningskläder. Jag kan lindra chocken med att säga att nej, jag ska inte börja på gym. Däremot tänker jag börja motionera (läs: gå och möjligtvis jogga litegrann) innan jobbet eftersom jag nästan alltid börjar 11 eller 12. Bägaren rann över när jag stod i provrummet på H&M igår iklädd BH och mina nya jeans, och insåg till min stora förfäran att magen liksom hängde (nåja, nästan hängde, den plutade) över jeansen. Eftersom jag aldrig sett detta förut (i stående position, annat är det ju när man sitter) blev jag riktigt upprörd. Stod där och vred och vände, klämde och hade mig. Plötsligt insåg jag: jag har blivit sambo-smyg-tjock. Nu har det hänt, det som inte fick hända men som har varit oundvikligt. Och det gick upp klart för mig att intag av ostbågar, chokladkakor, chokladbollar, cola och kakor varje kväll inte är helt ofarligt. Fy fan. No more candy för min del på ett tag, det känner ju jag. Naturgodis, loka/ramlösa, viktväktarkarameller (när sockersuget tar över) och jävla frukt, det är vad som står på listan. Vilken jävla höjdare.

Att fylla år.

Om mindre än 1 månad fyller jag 20. 20! Oh lord vad märkligt det känns ibland. Jag kommer kunna gå på Systemet liksom. Stundvis känner jag mig som 7, ibland som 15, men oroväckande sällan känner jag mig som 20. Det skulle möjligtvis vara på jobbet, när vi storhandlar, köper folie, när jag gör rent toaletten, när jag köper Ipren och Nezeril eller ser att lönen har landat på kontot.

Sedan är det hela grejen med födelsedagar. När jag var liten var det magiskt att fylla år, lite som med julafton. Skriva önskelista, se fram emot att vakna med frukost på sängen, lååångsamt öppna alla paket och bli glad för varenda sak jag fick. Nu är det lite värre på den fronten. Det enda min fantasi sträcker sig till när det gäller önskelista är typ presentkort på H&M och IKEA, strumpor, roliga kylskåpsmagneter och en elvisp. Ni fattar läget. Varför försvinner magin?

With their bombs and their guns...

Alltid lika trevligt att nysa sig till en jävla nack-sträckning. Sitter soffan med fetaste halsduken ever lindad runt halsen, vilket egentligen är helt onödigt med tanke på att det inte hjälper ett piss. Nåja, huvudsaken är att man tror att det hjälper. I förrgår kväll intalade jag mig själv att "nu är jag så gott som frisk - klart jag ska jobba imorn". Och det gjorde jag också. Vilket jag ångrar bittert. Vaknade nämligen imorse snorigare än någonsin, med näst intill andnöd. Tur för mig att jag är ledig idag & imorn. Ut och äta ikväll, skönt att slippa laga mat.

Nu har jag iaf laddat hemmet med Provivas dricka med Vattenmelon+tarnbär, risi-frutti, massa frukt, Kan-Jang (stavning?) som jag fick av pappa vid lunchen idag och sist men inte minst doftljus, så jag ska nog överleva de närmsta dygnen också. Hoppas jag.

Nackspärr. Typ.

Är fortfarande sjuk. Känns som om febern har gått ur kroppen, men huvudet är fortfarande i klass med en snorfylld ballong. Men saken är den att jag ogillar starkt att vara hemma från jobbet p.g.a. sjukdom. När jag gick i skolan var det en annan sak, då överdrev jag kanske t.o.m. ibland för att stanna hemma en dag extra. Men med jobb är det en annan sak. Det känns så... dåligt. Jag vill jobba. Jag älskar att jobba. Och ja, det är faktiskt tråkigt att sitta i soffan tills både rumpa och nacke värker och inte göra någon nytta överhuvudtaget. Hur som helst, planerar att bli friskare och återvända till jobbet imorn, för jag blir galen.

JAG ÄR SJUK.

Här sitter jag ensam i soffan. Snoret rinner, ögonen är blanka, vetekudden ligger på magen, huvudet pulserar, jag nyser en gång var 5:e minut, det ligger näsdukar över hela vardagsrumsbordet och jag har Nezeril nära till hands. Som grädde på moset har jag mensvärk. Med andra ord är jag inte på topp. Jag är fan på botten. Tur att Jaana kunde ta mitt pass imorn, annars finns risken att jag hade dött bakom kassan på jobbet, och sånt drama vill man inte ställa till med.

Sambon fyller 20 på måndag, så vi har spenderat dagen och kvällen i Hölö och firat med hans släkt. Eller för att vara mer exakt; alla har firat utom jag, som har legat och mått piss och sovit i rummet bredvid. Nu är dom ute och firar, och jag har egentid. Ikväll är det jag och nässprayen.

Buhu.

Just det. Jonas fyller 20 om en exakt en vecka. Jag har ingen aning om vad jag ska ge honom, börjar bli lite ont om tid känner jag. 20 liksom, då är det inte läge att komma dragandes med ett par kallingar och en t-shirt, det gäller att tänka moget och "minne". Åh, jag är jävla dålig på presenter.

Och om en månad är det min tur att fylla 20, hjälp. 20 känns så vuxet, och stämmer inte riktigt överens med hur jag känner mig.

Insane.

Det är ju fullständigt sjukt hur snabbt det blir rörigt här hemma. Precis när jag flyttade hit fick jag för mig att "eftersom det är en 1:a blir det inte så svårt att hålla ordning". My ass. Jag vågar nog påstå att både jag och Jonas har blivit rejält lata & bekväma av oss och vi lever efter mottot "vi tar det imorn". Men det blir inte roligare att dammsuga imorn. Eller diska. Eller plocka undan kläder. Nu säger jag inte att vi lever i smuts och misär, långt ifrån. Men jag blir otroligt störd när det t.ex. står glas på vardagsrummsbordet, gårdagens kläder ligger på soffkanten och köksbordet är smuligt. Men jag är så fruktansvärt lat. Kanske är det bara jag som är lite sjuk i huvudet och hatar när det är rörigt.



Dagens.

Dagens depp - Jag jobbade medan Jonas och Gurra var på Ikea. Jag vill ckså till Ikea. Bitter.
Dagens mest störiga - Jag har kissat 9 gånger idag, jag har räknat.
Dagens lyckomoment - Hittade en fransk nougat i väskan efter 15 minuters depp pga av godislöshet.
Dagens roliga - Pratade med Wille i tlfn, han sa "älskar dig Johanna" på typiskt barn-språk.
Dagens inköp - Jonas köpte snyggaste fönsterlampan ever.
Dagens riktigt goda - Middagen bestående av lövbiff, bea och potatisbollar.
Dagens jobbiga - Inte alls sugen på att jobba hela helgen..
Dagens surprise - Jonas dök upp på jobbet helt random.
Dagens suraste - (Bortsett från en tant och huvudvärk) - betala el-räkning.

Imorn ska jag och Carro dricka Aurora och känna oss som 18 igen - high five. (häääj fääävj).

RSS 2.0