Listskrivarn'

För allas skull (ok, mest min egen) tänker jag göra en liten lista på grejer som är riktigt bra, mitt i eländet liksom. Jag gillar listor, de är så... tydliga.
  • Jag har bästa pojkvännen. Han kliar mig i huvudet på kvällarna, skriver söta lappar, kallar mig Bobo, lagar ofta middag, har en fantastisk liten rumpa, luktar gott och vill alltid sova sked.
  • Det är inte långt kvar till jul. Känns spännande; första julen i lägenheten! Göra egna julkort, pynta, köpa gran, baka.
  • Vi bor i en riktigt fräsch lägenhet med bästa läget.
  • Mina vänne är riktigt fina.
  • Jag ska tvätta imorn, vilket innebär att jag äntligen kan börja använda alla sköna trosor igen.
  • Jag är brun.
  • Snart ska jag försöka få i mig godaste soppan ever; currysoppa från Kelda.
  • Jag har så förstående och gulliga kollegor.

PISS.

... och jag som trodde att jag var helt återställd. My ass att jag var. Vaknade vid nio i morse, pigg och sugen på att komma tillbaka till jobbet. En timme senare tror jag att jag ska dö, ungefär. Det kändes ordagrant som om hjärtat satt i magen för hela magen bultade, jag kallsvettades, fick knappt i mig någon frukost och kände mig allmänt skakig. Men "screw this, jag kan visst jobba" tänkte jag. Så jag grinad en skvätt pga allt elände, tog på mig jackan och stövlarna och begav mig till jobbet. Dagen gick bättre än förväntat, även om jag stundvis fick gå och dricka vatten för att dämpa hungern. En frukost bestående av några gurk och paprika-bitar kändes inte helt stabilt. En liten macka till lunch. Ja, ni hajar hur jag kände mig. Totalt svimfärdig.

Ja, så bortsett från att jag mår skit så är allt som det ska. Tur att jag är ledig imorn och i helgen, känns nödvändigt. Fattigt, men nödvändigt.

Back on track.

Jag - Haha, kolla Egoinas sida. Hon är ju så jävla rolig.
Jonas - Ja, folk gillar ju sånt där, jag säger ju det.
Jag - Vadå? Vad menar du?
Jonas - Ja, men när folk skriver om sina pojkvänner i bloggen. Och hennes sida är ju snygg och sådär...

Men älskling, om jag skrev om allt kul/sjukt/konstigt/larvigt du gör skulle folk tro att jag är tillsammans med en efterbliven 3-årig apa.

Förövrigt hade jag & mamma en riktigt skön semester, bortsett från att magen började krångla redan kvällen innan vi åkte. Att stoppa fingrarna i halsen på en flygplanstoalett var ingen behaglig upplevelse. Flygrädsla, illamående och för lite mat gjorde att jag mådde helvete när jag kom hem. När jag kom hem hade jag knappt ätit någonting vettigt på 2 dygn (knappt på hela veckan) och ordagrant skakade. Min mage som är van vid att ta emot många diverse saker varenda dag mådde med andra ord inte så bra. Detta resulterade i att jag var hemma från jobbet både igår och idag. Har tvingat i mig fruktsoppa, riskakor, knäckebröd och tacos(!) till middag för att tänja ut magsäcken till normal storlek. Jag har fan jobb-abstinens. Imorn är det dags att inta min kära plats på Akademibokhandeln igen!





 

SUNDAY IT IS!

På söndag (om 2 dagar!) drar jag & morsan till Gran Canaria i en vecka!

 Detta känns ju helt konstigt.

...and it hurts with every heartbeat.

Igårkväll drog jag och pappa till Heron City, vi käkade och såg Step Brothers. Orden fuck, ass, fucking och cock har jag aldrig hört under en och samma film, någonsin. Jag tyckte den var riktigt rolig och satt och skrattade hela tiden, men anade att pappa skrattade för min skull (eftersom jag valde film) och egentligen tyckte att den var riktigt löjlig. Så var inte fallet. Ungefär i mitten säger han "fan, vilken underbar film". Say whaaat? Okej, det är nu bevisat; jag vet vem har har fått min sjuka humor ifrån.

Skön arbetsdag idag, 12-19.15, helt perfekt. Och imorn ska jag gå på Systemet för första gången, känns lite häftigt faktiskt.

Bitterfitta?

Häromdagen kom jag att tänka på en sak. Ni som läser min blogg utan att känna mig särskilt bra måste uppleva mig som en rätt bitter människa. Bitter och sarkastisk, allmänt sur. Det skulle i alla fall jag göra om jag läste min blogg utan att känna mig. Här kryllar det av spydiga kommentarer, klagomål över städning & disk, gnäll över väder och icke-existerande-träning, smygfetma och andra otrevligheter. Men ni ska veta att så är inte fallet. Johanna Åkerblom är en glad individ som ser rätt ljust på tillvaron och som är (nästan jämt) är både trevlig och tillmötesgående. Jag tycker bara att det är lättare och roligare att skriva om tjuriga saker, få klaga av mig lite. Sen är jag livrädd att hamna i Blondinbella-facket; facket där man skriver om latte, hur "mums" allt är, dagens outfit och lägger upp bilder på varenda sak jag köper. I helvete heller. Klart att jag dricker latte. Klart att B&J's glass var skitgod. Klart att jag var snygg när jag var ute sist. Klart att jag handlar (skulle jag lägga upp bilder på allt jag köper skulle hela jävla bloggen bestå av bilder). Men sånt skiter man  i! För vem fan bryr sig om vilken typ av latte jag drack i lördags och var jag drack den?

Nej, just det.

Jag andas din luft och du min.

Åååhh vad mycket nytta jag ska göra imorn, seriöst. Jag har gjort en liten plan över morgondagen i huvudet:

* Vakna kl 9
* Gå ur sängen 9.30
* Pappa kommer med fika/frukost
* Flytta alla små-saker från de ställen de inte ska vara till de ställen där de ska vara.
* Kanske gå och köpa ägg så jag kan göra muffins i mina nya silikon-muffinsformar.
* Putsa köksbordet. Att ha ett köksbord med glas-skiva är inget att rekomendera.
* Diska dagens middagsdisk.
* Göra en total-rensning i min garderob, och då menar jag to-jävla-tal. Ut med allt, sortera, in med endel,
   ner i förrådet med annat.
* Senare på kvällen (kanske) gå på bio med pappsen.

SOCKERVADD.

Hur cool kände jag mig inte igårkväll när jag satt på vardagsrumsgolvet och gjorde min egen sockervadd? Alltid kunna göra något åt plötsligt sockerbehov, för strösocker har vi ju alltid hemma. Det är ju helt fantastiskt. I övrigt har det varir en rätt seg, men trevlig dag. Ovanligt lugnt på jobbet, och det är faktiskt rätt tråkigt. En grej som känns rätt sjuk är att jag och mamma om ca en och en halv vecka befinner oss på en (förhoppningsvis) solig strand låååångt härifrån. Och jag som brukar börja packa typ 3 veckor innan jag åker nånstans, jag har ingen aning om vad jag ska packa. Bikini? Nu? Det känns ju riktigt skumt. Men skönt ska det bli, det vill jag lova.

HIPP HIPP HURRA!

"Vad är det för en daaag? Är det en vanlig daaaaag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är bobos födelsedag, HURRA HURRA HURRAAAAA!" Ja, idag är det min födelsedag. Jonas kallar mig bobo, därav sången. Har varit en mkt trevlig dag (: Har varit hos mamma i Mariefred och firat med den sidan av släkten. Frukost på sängen, god mat, skinande sol, långpromenad, tårta, presenter och annat trevligt. Plötsligt känner jag mig faktiskt en aning mognare, det känns så. Men en dålig sak är att jag inte längre kan skylla på "äh, vi tonåringar är ju sådana", för jag är vuxen nu. Oh lord.

Vad fick jag då? Än så länge: Armani-parfym, t-shirt, spa-dag med Jonas, orkidé, blommor, en flaska champagne, en skiva, en resa av mamma (inkl.allt, åker om ca 2 veckor), euro till resan och en egen sockervadd-maskin! Förstå hur coolt det är? Jag råkar ju vara ett riktigt sockervadd-fan så det var ju helt fantastiskt.

STRIPPARN'

Jag höll ju allvarligt talat på att skratta i-jävla-hjäl mig när vi kom hem från Skärholmen idag. Jonas glömde ta på sig ett skärp innan vi åkte så hans brallor har glidit ner då&då under hela dagen. När vi kom hem gick vi från bilen med händerna fulla av påsar och när vi kommer in i trapphuset glider de ner. Och ner. Och ner. Slutar med att han står med kassar i ena handen och försöker få fram hem-nycklarna ur fickan, med byxorna vid knäna. Där stod han helt lugn i kalsonger med lysande vita lår. I trapphuset. Jag var inte många cm från att ramla nedför trappen i rena skratt-spasmer.

Att åka till Skärholmen en lördag, när man kommit hem från en vild natt i Sthlm vid 03.30 på morgonen är inte världens bästa idé. Men trots allt var det värt det: jag köpte mjukisbrallor, muffinsplåt & andra bra-att-ha-saker på LagerHouse och småpyssel på Panduro. Har nämligen tänkt göra egna julkort i år igen, för tro det eller ej, jag har en konstnärlig och kreativ sida inom mig.

Jag, svår?

Som ni säkert vet vid det här laget fyller jag 20 på söndag. Jonas kom hem från jobbet för ett tag sen och beklagade sig över hur svår jag är att köpa presenter åt. Detta grundade han på det faktum att jag inte är mycket för "fina smycken", ni vet äkta grejer som kostar en mindre förmögenhet och som man bör ha på sig typ jämt. T.ex. små söta & diskreta halsband som liksom alltid sitter runt halsen. Jag tycker sånt är skit-tråkigt och försvarade mig med att ett specifikt halsband inte passar till allt jämt. Hellre 3 par örhängen från Ur&Penn än 1 par dyra och tråkiga från någon guldsmed liksom.

Sammanfattning: jag fattar inte. Jag är antagligen den enklaste personen i världen att handla åt. Ge mig några coola nagellacker, enorma örhängen, en parfym och en cool t-shirt. Jag, svår? Nej, jag skulle inte tro det. Jag är skitlätt.


Morrn'

Det är inte ofta det händer att jag blir glad över att det är totalt piss-väder när jag vaknar. Men idag är en sån dag! Eftersom jag redan igår bestämde mig för att inte gå utanför porten idag så känns det bara bra att det är grått och regnigt. Är det soligt får man ju nästan lite dåligt samvete och fan-vilken-lodis-jag-är-ångest om man håller sig inne hela dagen. Som grädden på moset har jag varit vaken till&från under hela natten pga mensvärkshelvetet. Vaknade sista gången kl 04.00 och grinade (nästan) ihjäl mig, tog en alvedon & en ipren och satt i soffan typ en halvtimme. (Gör ondare när jag ligger ner). Mitt i alltihop kom jag på att jag har en ris-kudde som jag värmde i micron och tillslut somnade jag med den på magen.

Ja, ni killar. Vad har ni att gnälla om, egentligen? Det är ju frågan.

Man ska inte döma...

Det är ju imponerande vilken människo-kännare man blir av att jobba i affär, helt sjuk. När en person går in genom entrén kan jag med 90% säkerhet avgöra om personen 1, Vet vad den vill ha och vart det finns. 2, Inom loppet av 5 sekunder kommer fråga efter en särskild bok/specifik vara eller 3, Inte har något särskilt mål med vistelsen utan tänker ta en runda och se hur det slutar. Vissa människor sänder t.o.m. ut så starka signaler att man redan innan de frågar vet vilken typ av bok de kommer fråga om; deckare, roman, biografi eller böcker till barnbarnen. Allt handlar egentligen om hur snabbt de går, vart de har placerat blicken, om de ser vilse ut eller i vissa fall hur de framstår rent fysiskt - typ klädstil. Nästan skrämmande, dock väldigt intressant.

Imorn kommer bli en typisk lodis-dag. Tvätta, städa, diska, äta B&J direkt ur paketet och kolla ruttna tv-program. Allt kommer jag göra iförd den typiska hej-jag-har-mens-så-snacka-inte-med-mig-för-jag-kunde-inte-bry-mig-mindre-utsyrseln mjukisbrallor, Bridget Jones-trosor och en alldeles för stor t-shirt.

Fan vad fräsch jag kommer vara.

Joni tar och uppdaterar bloggfan : )

(Mannen i huset som skriver i tantens blogg) : )

Najaden, det är ett ställe alla borde besöka. Hemskt fint faktiskt, har aldrig varit där men hört : ) hahha
Jag ska ta o bli president i sverige, asbra, skulle bli ett vackert land tror jag nog, ett, renare land om man sägerså.
Så skulle jag ställa upp i MTW cribz o showoffa min feta villa som jag skulle ha i botkyrka, eller nått.

Nej fy fan för o jobba imorrn, men det är skitpiss, men bra med pröjjs, riktigt bra, för nu har jag spenderat typ 8lax på biljäveln igen, 4k för nya lyktor fram o bak, 2k i lack, 2.7k i försäkring. Så om det är någon som vill köpa en Audi A4 1.8T 97' så skriv på kommentarer :D lägger upp en bild så får ni se..
Men ärlig så är jag fett dålig på att skriva, så jag ger upp nu, eipa


MÄTT.

... 3 1/2 timme senare, tillbaka i soffan. Jag & Carro gick till en thai/kinesisk restaurang i närheten för att käka middag. Beställde varsin tallrik stekt ris med b.la. räkor, kyckling och biff, åt tills vi typ avled, seriöst. Sen satt vi och pratade, och pratade och pratade. När maten hade hamnat där den skulle beställde vi en flaska vin och glass med fruktsallad, sötsaker går ju alltid ner, oavsett hur mycket man just har ätit. Vin också, för den delen.

Det där med "ekonomisk middag" gick ju åt helvete. Men det var det värt.

Äta?

Sitter och väntar på Carro, vi ska äta nånstans och sen sitta här och göra absolut NADA tror jag. Riktigt skönt, har haft en riktigt hjärn-krävande dag på jobbet! Frågan är ju bara var vi ska äta. Här i Södertälje finns det egentligen inte så mycket att välja på om man vill ha fräsch mat, ska äta efter kl 19 och vill vara ekonomisk. Vägrar att gå till Donken, inte ens salladerna är goda där. Möjligtvis Chicken Deluxe-burgaren, men jag är emot donken så screw them. Det är en (av mååånga saker) som den här stan borde bli bättre på; matställen. Inte nån jävla kebab. Inte nån jävla pizza. Fräsch och plånboksvänlig mat som serveras även efter att affärerna har stängt. Ok, billigt behöver det inte vara, men mat som inte är friterad och dryper av fett liksom.


Pyamasbrallor?

Nog för att jag inte är särskilt insatt i mode (jag är mer för den personliga stilen), men när blev det okej att gå stan i pyamasbyxor? Någon måtta får det ändå vara, det tycker t.o.m. jag. På väg hem från stan (kort sträcka) hann jag se två killar som hade på sig byxor som skulle kunna förväxlas med pyamasbyxor. Lite pösigare, flanell-aktiga, rutiga, snören i midjan, och flerfärgade. Jag kunde inte låta bli att på mitt disktretaste sätt glo som fan, för jag trodde allvarligt talat att det var pyamasbyxor. Efter ungefär 2 minuter ser jag ännu ett par pyamasbyxor - på ännu en kille. Dessa var vinröda/svarta/vita.

Personlig stil - absolut!
Pyamasstil - inte ok!

Bra eller anus.


BÄST JUST NU.

1.
Trevlig onsdagskväll med sambon. Först middag med vin på Cesars',
sen karaokekväll på Stanleys där även Fanny befann sig!
2. Mörka höstkvällar i soffan, tända ljus och té.
3. Idag tänker jag inte göra mycket bortsett från att spela Sims och tv-spel.
Ok, jag ska diska också. Och ta en promenad, om det inte börjar regna dvs.
4. Jag har bestämt mig för att börja rita/måla! Måste ha någon slags hobby.
5. Elvis-serier. Jag har t.o.m. köpt en seriebok!
6. Jag fyller år om 10 dagar, sånt är ju alltid trevligt.

SÄMST JUST NU.

1.
Jag borde tvätta idag, men jag vägrar. Det får bli nästa gång jag är ledig.
2. Mitt hår. Vad ska jag göra med det? Färga allt svart? Färga allt brunt?
Blondera underhåret? Klippa mig?
3. Vita väggar i hela lägenheten. Måste ringa hyrsvärden och fråga om vi
får måla en fondvägg i brunt/beige eller nåt.
4. Vaknade av en chock 08.45 av att någon började "trimma" buskarna
nedanför huset med något som lät som en freakin' motorsåg.

RSS 2.0