Konsten att laga mat.

Vad bör stå i kylen? Kan denna stå i skåpet? Hur länge kan förpackningen vara bruten utan att det ruttnar? Ska man steka i smör eller i olja? Hur länge ska den vara i ugnen? Temperatur?

Jag kan inte påstå att jag är någon hejare på att laga mat. Men jag försöker. Idag t.ex: idag ska jag laga wok med kött, nudlar och wok-grönsaker. (Ja, de sistnämnda kommer direkt ur frysdisken på Willys för är det något jag hatar så är det att hacka grönskaer). Men ändå. Och något annat jag inte förstår mig på är hur människor lyckas laga mat utan att smutsa ner hela köket samtidigt. När jag lagar mat slutar det (nästan) jämt med matbitar på golvet och på hela spisen, stek-flott i små (och stora) stänk över över både spis och bänkar, matbitar i slasken och en massa disk.

Det är dags för förändring.

My home is my castle.




MOGET.

YES, JAG HAR DEKLARERAT! ÄNTLIGEN!

Nu återstår bara att adressändra, skaffa hemförsäkring, gå med i A-kassan och lära mig att betala räkningar / hyra. Tjo-fucking-ho.

Oh lord.

Oh. My. God. Jag (som den naiva och blåögda människa jag är) trodde inte att en flytt skulle innebära så as-mycket krångel. Det är hemförsäkring(ar), facket, adressändring och allt möjligt skit som måste fixas. Typ nu. Perfekt då att jag inte har varken dator eller hemtelefon hemma för tillfället. Får bli att jag åker till mamma och berättar hur sjukt o-allmänbildad jag är och ber henne hjälpa mig med alltihop. Sen att det kommer ta en hel dag för mig att sitta i telefon med folk från alla jävla företag i hela Sverige (nåja, nästan iaf) är ju en annan sak. Jag kommer skämmas, för ärligt talat, jag har ingen koll. På någonting.

Ikväll kommer Carro över och muntrar förhoppningsvis upp mig, trevligt trevligt.

BRA BRA BRA.

Jag får nästan lite ångest / dåligt samvete över hur glad jag är för min lägenhet. Jag menar - efter nästan 20 års boende hemma borde jag väl åtminstonde gråta lite? Eller må lite dåligt? Men nej, jag är en ond människa. Sov första natten i lägenheten inatt, och jag trivs som fisken i vattnet. Ca 5 minuter till jobbet (knappt det!), egen-vald mat i kylen, mina saker överallt... success.


TJOHO

Idag går flytt-lasset! Själv är jag på jobbet, medan Jonas, pappa och farfar får slita med alla möbler och kartonger. Har insett att jag är världens sämsta packare. Fast egentligen, vad är det för fel på plastpåsar och Ikea-kassar? Men som sagt - jag slipper bära. Success. Kvällen kommer bestå av vin, möblering, upp-packning, tända ljus och mys. Bra upplägg. Bilder på mitt nya hem kommer senare. Nån gång.

Förresten. Fan vad jag hatar att alla bloggare skirver "mums" jämt. Åh vad det är "mums" att äta glass, åh vad det är "mums" att äta kycklingsallad, åh vad det är "mums" att äta brieost. Fy fan. Jävla mums. Skitmums. Låter så förbannat töntigt liksom. "Mums!" Satan.

OMFG.

Jag flyttar. Hemifrån. På tisdag. Till Södertälje, Bondegatan. Eller okej, jag skriver kontrakt och får nycklarna på tisdag. Detta är helt sjukt, med tanke på att jag för en vecka sedan inte hade en aning. Känns ju jättelägligt med tanke på att ekonomin just nu inte är den bästa, jag ska betala utlandsresan nästa vecka och jag inte ens har en dammsugare. Men antagligen hade jag ångrat skiten ur mig om jag tackat nej; lägenheten är (utan att skryta) skitfin. Och alldeles nyrenoverad. Och högt i tak. Och har helkaklat badrum. Och balkong. (Okej, nu börjar jag kanske skryta. Lite). Hur som helst så ska jag bli vuxen nu. Och ekonomisk. Och handla när det är rea. Och leta efter kuponger i reklamutskicken.

Det blir nudlar i 2 månader framåt, men jag klarar mig.

FEST.

Jag är riktigt glad att jag har det jobb jag har. Inte nog med att det är kul att jobba där och att jag har bästa arbetskamraterna - man får även gå på firmafester då & då, igår t.ex. Igår var det stor fest för alla som jobbar i gallerian/varuhuset Kringlan. I korta ord; min nya jättegröna klänning, svarta pumps, hetsdricka cider med Carro 10 minuter innan samlingen, xider som fördrink(ar), italiensk buffé, många rökpauser, vin+öl, massa dans. Sista timmen spenderade jag och Carro på O'Learys med att dricka ännu mer, dansa mer och träffa fler människor. Slutade med att jag gick till bussen i strumpor, med pumpsen i handen. Just det, Carro tappade rösten, hon liksom pep när hon pratade. Jag var full och tyckte det var jätteroligt.

Jag är så snäll. Ibland.

MASKERAD!

Just det! En viss Elina ringde för en stund sedan och bjöd mig på hennes 20-års-maskerad. Roligt som fan! Problemet är bara att jag inte har någon erfarenhet av maskerader. Kalas-maskerader som man gick på när man var 7 räknas liksom inte. Då var det bara prinsessor, drottningar och möjligtvis troll som gällde. Nu måste man vara cool. Och snygg. Och häftig. Och inte som alla andra. Folk ska se vad/vem man föreställer med behöva en stund för att lista ut det. Svårt.

Här är en idé-lista:

* Pirat. (Ganska tråkigt, men vore kul att se smutsig och snygg
ut på samma gång).
* Militär. (Nathalies idé. Bra idé).
* Hora. (Känns rätt nasty. För nasty. Rätt äckligt faktiskt).
* Polis. (Kan låna alla grejer av pappa=ekonomiskt. Men han är
en aning större än mig, dock.)
* Ûber-emo. (Öppna garberoben, fram med allt svart smink och
köp fejk-blod. Typ).

Jag har ingen fantasi.

Sims.

Jag är fast, helt freakin' fast. I vad? The Sims Deluxe. Har redan spenderat x antal timmar framför datorn idag. Tyckte att jag var duktig och hälsosam när jag gick till Konsum (15 min tur & retur) för att köpa godis och Päron-Mer. Då är det ganska illa. När jag dissar en bedjande pojkvän som med puppy-eyes frågar om jag kan komma och lägga mig men istället spelar The Sims, då är det också ganska illa. Att jag går upp tidigare än jag behöver för att jag ska hinna spela innan jobbet, det låter inte särskilt bra det heller.

Jag tror jag behöver hjälp.

Mariefred.

Yes, är hos mamma i Mariefred nu. Brukar liksom hamna här när jag är ledig, det har blivit min grej. Tog en promenad till stan (ok, centrum) och insåg att jag var helt ute och cyklade. Hade stövlar, linne, tjocktröja och fodrad jacka (ja, byxor också), gissa om jag svettades? Jag gissar ja. Det var ju varmt som satan ute, jag är helt efter tydligen. Fick bära på jackan, hade antagligen svettats ihäl om jag haft den på mig. Det t.o.m. luktade vår. Hur det luktar är svårt att sätta fingret på, men alla vet ändå hur det luktar.


RSS 2.0